Cleanfoodi

Chocolate brownie with black beans
 

Chocolate brownie with black beans
4 servings

Ingrediens:
1 package pre-cooked black beans, about 290 g
10 pitted fresh dates
2 eggs
1 cup cold pressed coconut oil
4 tablespoons cocoa
1 teaspoon vanilla powder
2 teaspoons baking powder
100g sugar-free dark chocolate, at least 70%
3-4 tbsp agave syrup or any sweetening

Directions:
Preheat the oven to 175 degrees. Start by rinsing the beans and seed the dates, this mix to a smooth batter. Melt the chocolate and whisk coconut oil, eggs and the melted chocolate in another bowl. Stir in cocoa, agave syrup, baking powder and vanilla powder in the bowl and mix to finish down the mixed beans and the dates. Mix to a smooth and fine batter. Dress a little less baking dish with high sides with parchment paper and pour in the batter. Top with chopped nuts or seeds, I used hazelnuts, and bake in the oven for about 20 minutes. Brownie is fairly sticky when you take it out and needs to stand for a while. I usually put my in the freezer and eat the day after with frozen raspberries. Outrageously good!
✔ lactose-free, gluten, refined sugar and the butter


/////

Chokladbrownie med svarta bönor
4 portioner

1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g
10 urkärnade färska dadlar
2 ägg
1 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g sockerfri mörk choklad, minst 70%
3-4 msk agavesirap eller valfri sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skölja bönorna och kärna ur dadlarna, mixa detta till en jämn smet. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den den smälta chokladen i en annan skål. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.

Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. Toppa med hackade nötter eller frön, jag använde hasselnötter, och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Brownien är ganska kladdig när du tar ut den och behöver stå en stund. Jag brukar lägga min i frysen och äta dagen efter tillsammans med frysta hallon. Sanslöst gott!

✔ fri från laktos, gluten, raffinerat socker och smör


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress